Csempészáruk témakör

From Projekt
Jump to: navigation, search
Civertan csepeszet.jpg

Jogszabály-összefoglalók

Tanulmány-összefoglalók

Saját cikkek

Időszakhoz nem köthető cikkek

  • Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP): A Vám- és Pénzügyőrség egy önálló, fegyveres rendvédelmi szerv, melynek alakulása 1843-ra vezethető vissza. Alaptevékenysége a vámigazgatási, bűnüldözési, rendészeti és igazgatási területekre terjed ki. Jelentősége főként a csempészet és a drogkereskedelem visszaszorításában van.

2000-2009

  • SC - Cigarettacsempészet alakulása a 2000-es években: A cikkből megtudhatjuk a 2000-es évek elején végbemenő növekedés okait, a lefoglalt mennyiségeket, illetve a hatóságok kísérleteit a csempészet visszaszorítására, mely területen jelentős eredményt 2006 óta könyvelhetnek el.
  • SC - Csempészáruk a piacokon: A piacokon számos példa található a feketegazdaság területeire: a számla nélküli szolgáltatástól kezdve a csempészetig szinte mindennel találkozhatunk. Az önkormányzatok és más hatóságok még viszonylag kis erőfeszítéseket tesznek e tevékenységek visszaszorítására. A csempészet megakadályozására több ötlet is szerepel a cikkben.
  • SC - Csempészet fogalma és mértéke Magyarországon: Csempészet minden olyan cselekmény, melynek célja a vámteher alóli kibújás. A csempészetnek két formája van. Ezeket ismerteti a cikk, illetve pontos adatokkal szolgál, hogy évente milyen értékben követik el ezt a bűncselekményt.