Fogyasztók, ügyfelek megtévesztése témakör

From Projekt
Jump to: navigation, search
Civertan fogy megtev.jpg

Bevezetés

Alapvető információk

Jogszabály-összefoglalók

Törvények

Kormányrendeletek

Alapelvek

EU

Esetjog

Tanulmány-összefoglalók

Saját cikkeink

Ellenőrzés-sorozatok

2009

  • SC - Csillagszóró hadművelet 2. A második Csillagszóró hadműveletben tíz különböző országos, állami hivatal és rendfenntartó szerv vett részt. A 2008-ban végrehajtott akció elsődleges célja nem a bírságolás volt hanem, hogy kiszűrjék azon tevékenységeket, amelyek a fogyasztók megtévesztésével járnak.

2008

  • SC - Csillagszóró hadművelet A Csillagszóró hadművelet keretében 2007 karácsonyának környékén hét hatóság végzett több ezer ellenőrzést a fogyasztóvédelmi szabályok betartásával kapcsolatban. Az akció egyik fontos eredménye, hogy sokkal szélesebb gazdasági összefüggések váltak átláthatóvá az eddigi vizsgálatokhoz képest.
  • SC - Kikelet hadművelet A Kikelet hadművelet a 2008 húsvéti időszakában végzett akciósorozat neve, melynek célja a visszaélések visszaszorítása volt. A nyolc közreműködő hatóság számos vállalkozást sújtott büntetéssel, több üzemet bezárt, több tonna élelmiszert foglalt le.

Szektorok

2006

  • SC - Minőségi problémák az építőiparban A feketegazdaság mérete az építőiparban hozzávetőlegesen 30%, az építőanyag iparban pedig körülbelül 20%. A gazdasági terület kifehérítése érdekében a MÉÁSZ létrehozta a Kiváló Építési Termék minőségjelet, melyet azon termékek kaphatnak meg, amelyek megfelelnek az európai uniós követelményeknek.

Ötletbörze

Kapcsolódó témakörök