Számlaadás elmulasztása témakör

From Projekt
Jump to: navigation, search
Civertan szamlaadas elm.jpg

Jogszabály-összefoglalók

Tanulmány-összefoglalók

Saját cikkek

  • SC - EVA és a számlázás problémái A cikk bemutatja, hogy mit jelent az EVA, mint adózási rendszer, kik választhatják ezt, illetve hogy milyen előnyei és hátrányai vannak, azaz, hogy miért rontja ez a rendszer a számlázási fegyelmet.
  • SC - Számlaadási kötelezettség elmulasztása A számlaadás nélküli szolgáltatás elég általános jelenség Magyarországon, hiszen minden szolgáltatói szektorban lehet találni rá példát, sőt van olyan szolgáltatás (pl. fodrászat), melynek közel 80%-áról nem adnak számlát. A számlaadás múlasztásának rengeteg módja lehet (a hiányos számlákotól kezdve az okirat hamisításig). Számos ötlet merült fel a jelenség visszaszorítására, melyek közül csak néhány valósul meg napjainkban.
  • SC - Számlalottó a feketegazdaság ellen A számlalottó egy olyan (kormányzat által javasolt) nyereményjáték, melynek lényege, hogy bizonyos lakossági szolgáltatásokról szóló, a Szerencsejáték Zrt.-hez beküldött számlák beküldői közül havonta tíz kisorsolt játékos 1-1 milliót forintot nyer. A játék célja, hogy buzdítsa a lakosságot a számlák kérésére a szolgáltatóktól. A pályázat feltételei már rögzítettek, de még javításra, módosításra szorulnak.